De feniks zien?

Vandaag -zaterdag 8 september 2018- is de werkplaats van Jan Ketelaar geopend van 11.00 tot 17.00 uur. Naast het beeld “vermoeide feniks” is er heel veel moois te zien. Ik ben er ook dus als je iets wilt weten over mijn fotoproject kan ik je daar over vertellen.

De vermoeide feniks.

De feniks, zo herkenbaar!

vermoeide feniks
Foto van de feniks gemaakt in de werkplaats van Jan Ketelaar.

Dit fotoproject komt regelmatig ter sprake als ik vrienden en bekenden spreek. Het verhaal over herrijzen, groeien, verder gaan, accepteren zei iemand, is zo herkenbaar. Waar halen we toch de energie vandaan om steeds weer een stap te zetten. Trouwens heb ook een kaartje met het webadres van de site gemaakt (daar krijg ik energie van ­čÖé┬á ).

Interessant artikel over loslaten en wijzer worden.

Artist: Rebecca Wang

Dat de feniks herrijst uit zijn eigen as staat volgens allerlei mensen die er verstand van hebben voor de moeilijke dingen die veel mensen meemaken in hun leven. Soms ga je behoorlijk diep om er op de een of andere manier sterker uit te komen.

Het oude laat je los en dan ga je er met hernieuwde kracht en wijsheid weer tegenaan.
Afbeelding van Rebecca Wang

De aftrap

Het eerste nieuwsbericht op deze website.
Deze website maak ik ter ondersteuning van mijn fotoproject “vermoeide feniks”. Hier wil ik over mijn bedoeling schrijven en hoop ik ook mensen met een verhaal te bereiken, een verhaal ge├»nspireerd op de feniks die steeds zal herrijzen.
Het idee voor deze fotoserie sudderde al een paar jaar. Beginnen vind ik lastig  maar nu het begonnen is geeft het energie en maakt het mij blij!

Feniks

feniks

Bron: Friedrich Johann Justin Bertuch
(Publiek domein)
fabeldier met het uiterlijk van een vogel dat in de Griekse mythologie na een levensperiode van een vijftal eeuwen zichzelf in een nest van aromatische kruiden verbrandt en nadien verjongd uit zijn as verrijst; mythologische vogel